با عضویت در خبرنامه مهمترین اخبار حقوقی و جدیدترین برنامه های موسسه را دریافت خواهید نمود.


تلفن همراه :
آدرس ایمیل :




منبع متون فقه آزمون وکالت ۱۴۰۰

بطور کلی متون فقهی به متون گردآوری شده از رساله ها و فتاوای علما و فقهای بزرگ که عمدتا به زبان عربی هستند، گفته ‌می‌شود. از آنجا که علما و فقهای بزرگ زیادی در تاریخ شریعت بوده اند، متون فقهی متعددی وجود دارد. یکی از متون فقهی که در دانشکده های حقوقی بطور رایج تدریس می‌شود، شرح لمعه شهید ثانی می‌باشد و منبع درسی آزمون های سراسری دکتری و کارشناسی ارشد حقوق نیز هست. ولی منبع متون فقه آزمون وکالت کتاب تحریرالوسیله امام خمینی (ره) بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.

تحریرالوسیله چیست؟

کتاب تحریرالوسیله در دو جلد به زبان عربی توسط امام خمینی (ره) تالیف گردیده است. این کتاب رساله فتوایی ایشان می‌باشد و ۵۱ باب (یا کتاب) فقهی و مسائل ارائه شده هر باب را در بر می‌گیرد. جلد اول شامل ۲۳ باب و جلد دوم شامل ۲۸ باب فقه می‌باشد.

تحریرالوسیله در آزمون وکالت

در بخش چهارم آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوبه شماره ۹۰۰۰/۲۴۹۷۵/۱۰۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۶ رییس قوه قضاییه و ماده ۴۰ در منابع سوالات آزمون وکالت متون فقهی در حد تحریرالوسیله امام خمینی (ره) برای اولین بار در آزمون وکالت افزوده شد. پیش از این تنها اصول فقه یکی از مواد امتحانی آزمون وکالت بود.

مطابق مصوبه چهلمین نشست هیات عمومی اسکودا در ۲۷ آبان ۱۴۰۰، در آزمون وکالت ۱۴۰۰، متون فقه به همراه اصول فقه و با ضریب ۱ منبع آزمون خواهد بود که از هر کدام از این دو درس، ده سوال طرح می‌شود.

در نشست خبری هیات رئیسه اسکودا و مدیران کانون‌های وکلای دادگستری کشور روز ۱۱ آذر ۱۴۰۰ منبع متون فقه آزمون وکالت ۱۴۰۰ سه کتاب حدود، وکالت و شهادت از کتاب تحریرالوسیله امام خمینی معرفی شد.

دانلود رایگان کتاب حدود، وکالت و شهادت

امید سلطانی، طراح اپلیکیشن «قانون در جیب شما»، متن  کامل این سه کتاب را به صورت یک‌جا و همراه با ترجمه فارسی آن برای انتشار در اختبار در یک فایل پی‌دی‌اف گردآوری کرده است.




برچسب ها: منبع متون فقه آزمون وکالت ۱۴۰۰